1. İşletme Mühendisliği programının eğitim dili nedir?

     

    İşletme Mühendisliği lisans programının eğitim dili %100 İngilizcedir. Ders planında yapısı gereği Türkçe olarak verilmesi gereken dersler haricinde bölümün tüm dersleri İngilizce olarak işlenmektedir.

     

  2. Dünyada hangi üniversitelerde İşletme Mühendisliği programı bulunuyor?

     

    İşletme Mühendisliği programı dünyada pek çok saygın üniversitede bulunan lisans ve lisansüstü programlarıyla uyumlu şekilde tasarlanmış ve 1979 yılındaki kuruluşundan itibaren modern dünyanın bu mühendislik disiplininden beklentilerine uygun şekilde gelişerek ilerlemektedir. https://islmuh.itu.edu.tr/hakkimizda/isletme-muhendisligi-bolumleri-ve-programlari adresinden dünyada İşletme Mühendisliği lisans ve/veya lisansüstü programlarını yürüten üniversiteler ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

     

  3. İşletme Mühendisliği programı ders planına nasıl ulaşabilirim?

     

    https://www.sis.itu.edu.tr/TR/ogrenci/lisans/ders-planlari/plan/ISLE/201810.html adresinden giriş yılınıza göre İşletme Mühendisliği ders planlarına erişebilirsiniz. İşletme Mühendisliği ders planı farklı dönemlerde güncellenebildiği için tâbi olduğunuz ders planı giriş yılınızda geçerli olan ders planı olacaktır. Öğrenci alımına kapatılan %30 İngilizce İşletme Mühendisliği programı öğrencileri de bu şekilde kendi ders planlarını görüntüleyebilecektir.

     

  4. İşletme Mühendisliğinden mezun olmak için kaç kredi ders vermem gerekiyor?

     

    Kayıtlı bulunduğunuz ders planında yer alan ders gruplarından alınması gereken sayıda dersi ve krediyi başarıyla tamamlamanız gerekmektedir. Bu bağlamda giriş yılınıza göre tâbi olduğunuz ders planını incelemeniz ve bilgi almanız gerekmektedir.

     

     

  5. İşletme Mühendisliği programında staj zorunlu mu, zorunluysa süreç nasıl işliyor?

     

    İşletme Mühendisliği programında biri Teknik, diğeri Yönetim adıyla en az 20 iş günü olarak yapılması gereken iki zorunlu staj bulunmaktadır. Staj sürecini https://islmuh.itu.edu.tr/ogrenciler/staj adresinden incelemeli ve özenli şekilde takip etmelisiniz. Staj süreçlerine yönelik bilgilendirmeler Ninova üzerinde oluşturulan bir sınıf yardımıyla yapılmaktadır. Bu sınıfa eklenmek ve sunulan yönergeler haricindeki sorularınızla ilgili bilgi almak için:

     

    • Dr. Öğr. Üyesi Gizem SARIBAY ÖZTÜRK (Sorumlu Öğretim Üyesi)
    • Arş. Gör. Elif ULUDAĞ
    • Arş. Gör. Berker PANDIR

       

  6. İşletme Mühendisliği programından mezun olmak için hazırlamam gereken Bitirme Tasarım Projesi nasıl olmalı?

     

    Bitirme Tasarım Projesi güncel ders planında ISL 4901 ve ISL 4902 kodlu derslerle sırasıyla Güz ve Bahar yarıyıllarında hazırlanmaktadır.

     

    ISL 4901 aşamasında olan öğrenciler çalıştıkları danışman öğretim üyesinin danışmanlığında proje konularını belirler, problem tanımı ve buna yönelik literatür ve çözüme yönelik mühendislik tasarımı fikirlerini Öneri Sunumu, Ara Sunum ve Final Sunumunda birikimli olarak belirlenen paneldeki öğretim üyelerine sunarlar ve değerlendirilirler.

     

    ISL 4902 aşamasında ISL 4901 aşamasındaki çalışmaların devamında sunulan çözüm önerileri İşletme Mühendisliği disiplinine uygun şekilde tasarlanır, ilgili literatürün desteğiyle daha önceden tanımlanan soruna yönelik bilimsel bir çözüm sunulur.

     

    Her iki dersten de BTP Uygulama Esasları’na uygun şekilde başarılı olmak gerekmektedir.

     

     

    -       Bitirme Tasarım Projesi hakkında bilgi almak için kiminle görüşebilirim?

    • Prof. Dr. İpek İLKKARAN AJAS
    • Doç. Dr. Ahmet ATIL AŞICI
    • Doç. Dr. Deniz TUNCALP
    • Arş. Gör. Ömer Faruk KANDAZ

       

       

  7. İşletme Mühendisliği’nde Çift Anadal Programı ve Yandal Programı yapabilir miyim?

     

    İşletme Mühendisliği programında Çift Anadal ve Yandal olanakları bulunmaktadır. Üniversitemizdeki farklı bölümlerin öğrencileri de Bölümümüzde Çift Anadal ve Yandal programlarından yararlanmaktadır.

     

    -       ÇAP ve Yandal Programı hakkında bilgi almak için kiminle görüşebilirim?

    • Doç. Dr. Deniz TUNCALP
    • Arş. Gör. İbrahim Şapaloğlu

       

       

  8. İşletme Mühendisliği’ne yatay geçiş yapabilir miyim?

     

    Bölümümüze hem farklı üniversitelerden hem de üniversitemizdeki farklı bölümlerden yatay geçiş yapılabilmektedir. Üniversite içinde hem AGNO hem de yerleşilen seneki üniversite sınavı başarısına göre yatay geçiş olanağı bulunmaktadır.

     

     

    -       Yatay geçiş süreci için kimden bilgi alabilirim?

    • Prof. Dr. Ferhan ÇEBİ (Yürütücü)
    • Prof. Dr. Raziye SELİM
    • Prof. Dr. Tolga KAYA
    • Doç. Dr. Kaya TOKMAKÇIOĞLU
    • Ar. Gör. Hakan Yorulmuş

       

       

  9. İşletme Mühendisliği programında öğrenci değişim olanakları nasıldır?

     

    İstanbul Teknik Üniversitesi Türkiye’de en fazla Erasmus+ öğrenci hareketliliği anlaşmasına sahip üniversiteler arasında yer almaktadır. İşletme Mühendisliği öğrencileri de bu olanaklardan en fazla yararlanan öğrenciler arasında yer almaktadır. Dönemsel olarak ilan edilen şartların sağlanması ve program kapsamında öğrenme yükümlülüklerinin yerine getirilmesi gerekmektedir. Daha detaylı bilgi almak ilgili sayfayı inceleyebilirsiniz.

     

    https://islmuh.itu.edu.tr/egitim/erasmus

     

    -       Erasmus hakkında bilgi almak için kiminle görüşebilirim?

    • Prof. Dr. Raziye SELİM
    • Doç. Dr. Cumhur EKİNCİ
    • Dr. Öğr. Üyesi İdil Vedia EVCİMEN
    • Arş. Gör. Yusuf Onur DERİN
    • Arş. Gör. Bayram ARSLANOĞLU
    • Arş. Gör. Hidayet BEYHAN

       

  10. ABET Akreditasyonu İşletme Mühendisleri öğrenci ve mezunları için ne anlam ifade ediyor?

     

    Bölümümüz ABET (The Accreditation Board of Engineering & Technology) tarafından akredite edilmiştir. Bu akreditasyon hem öğrencilerimize hem de mezunlarımıza eğitimlerinin daha kolay şekilde tanınması olanaklarını sağlamakta hem de dünya standartlarında bir eğitim aldıklarını teyit etmektedir.

     

    https://islmuh.itu.edu.tr/akademik/egitim/uluslararasi/accreditation

     

  11. Size nasıl ulaşabilirim?

 

https://islmuh.itu.edu.tr/iletisim adresinden bize ulaşabilirsiniz. Hâlihazırda Bölüm Başkanlığımız ve Bölüm Sekreterliğimiz İTÜ Ayazağa Kampüsü Mediko Sosyal Binasının ikinci katında hizmet vermektedir. Dekanlık İTÜ Maçka Kampüsü’nde İşletme Fakültesi binasında yer almaktadır. Bölüm öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ofis saatleri ve e-posta yoluyla size yardımcı olmaktadır. Bölüm öğretim üyeleri ve araştırma görevlilerinin iletişim bilgilerine https://islmuh.itu.edu.tr/akademik/personel/akademik-personel adresinden ulaşabilirsiniz. Bölüm Sekreterliğimiz telefon, e-posta ve yüz yüze görüşme yoluyla ihtiyaçlarınıza cevap vermektedir.